Help with glitch on new touchscreen setup...

darryn's Avatar

darryn

31 Oct, 2018 02:51 PM

Hey guys, any ideas on this weird one? I have SB6 on new touchscreen all-in-one pc and all perfect EXCEPT, when I first open SB, the "Touch Here To Start" button does not appear. If I touch where its supposed to be, it starts normally, and subsequently the button appears. Its only not viewable when I first open SB, prior to first session. I am using webcam, have it set to correct camera and checkboxed "Take Webcam Photo".

  1. Support Staff 1 Posted by John Wu on 31 Oct, 2018 03:30 PM

    John Wu's Avatar

    Can you record a video using your smart phone to show us what you are
    seeing?

  2. 2 Posted by darryn on 31 Oct, 2018 04:14 PM

    darryn's Avatar

    attached video....

  3. Support Staff 3 Posted by John Wu on 31 Oct, 2018 04:23 PM

    John Wu's Avatar

    Thanks. Can you send your log by holding down shift-ctrl-9 from
    Sparkbooth's main screen?

  4. 4 Posted by darryn on 31 Oct, 2018 04:54 PM

    darryn's Avatar

    Ok, just submitted. Never did that before, thats a cool and handy feature!

  5. Support Staff 5 Posted by John Wu on 31 Oct, 2018 05:09 PM

    John Wu's Avatar

    Thanks. I will look into this and let you know

  6. 6 Posted by darryn on 31 Oct, 2018 05:24 PM

    darryn's Avatar

    Oh, sorry, I should add that it was working yesterday with SB5 but when I updated to 6 it seems to have started. I use very basic features so I would be fine with rolling back if needed...

  7. Support Staff 7 Posted by Joe Connell on 31 Oct, 2018 05:30 PM

    Joe Connell's Avatar

    That is strange and I have never noticed that happening...

    I suggest FOR NOW (until John has a fix)
    Just Start it and do your normal TEST session
    (as we all do at the start of an event)
    and it should come on screen to do your event...

  8. Support Staff 8 Posted by John Wu on 31 Oct, 2018 06:32 PM

    John Wu's Avatar

    Darryn, I am unable to duplicate the button issue. Can I remote into your
    computer to take a look? Here are the instructions on how to setup the
    remote session http://sparkbooth.com/remotesupport
    I can be available around 2p California time for this, or we can schedule
    another time or later this week.

  9. 9 Posted by darryn on 31 Oct, 2018 07:05 PM

    darryn's Avatar

    Solved with my own workaround. I deactivated and deleted DSLR6 from this PC. I downloaded and activated Premium6(no DSLR), used the export/import, and all is fine! I have not used (and don't plan currently) to use DSLR so its all good. Thanks guys. There was a note from someone on my log I submitted about my processor not being good for SB but its running quite well, any concerns with this?

  10. Support Staff 10 Posted by Joe Connell on 31 Oct, 2018 07:16 PM

    Joe Connell's Avatar

    That note was from Rob (another SB Support Member) he is always making sure people with less than the required specs that there CAN be issues if you are running the software using many of the features (like Green Screen)

    But you should not have any problems using it.

    Note I am also a user with 2 booths using a c920 webcam and I will put any of my photos ups next to DSLR photos and compare... it is a photo booth, not a photo studio... the pics are 90% only 2" size, why in the world do you need a $600-$800 DSLR camera with all the set up issues when a GOOD webcam can do the same and I only have to PLUG IT IN...

    I will now test the 6.0 DSLR version and see if that has the No Show start button...

  11. Support Staff 11 Posted by Joe Connell on 31 Oct, 2018 07:29 PM

    Joe Connell's Avatar

    Just tested DSLR 6.0 and could not get that issue to happen...

    ??? seems to be something on your set up but if it only happens when you first open the software, I personally would not even care... we always do a TEST session before opening to guests/users... and the button (in you case) would then be back and all set for the event.


    Joe Connell - SB Support

  12. Support Staff 12 Posted by John Wu on 31 Oct, 2018 10:53 PM

    John Wu's Avatar

    I see the problem. It happens if you are using Sparkbooth DSLR 6 setup to
    only use the webcam. I should have a fix for the next update.

  13. Support Staff 13 Posted by John Wu on 01 Nov, 2018 12:47 AM

    John Wu's Avatar

    Darryn, can you try this build and let me know if it fixes the problem?
    https://www.dropbox.com/s/utqk4w73b7duem5/sparkboothdslr-6.0.75.exe?dl=0

  14. 14 Posted by darryn on 01 Nov, 2018 01:40 AM

    darryn's Avatar

    I will give it a try but will not have chance for few days...

Reply to this discussion

Internal reply

Formatting help / Preview (switch to plain text) No formatting (switch to Markdown)

Attaching KB article:

»

Attached Files

You can attach files up to 10MB

If you don't have an account yet, we need to confirm you're human and not a machine trying to post spam.

Keyboard shortcuts

Generic

? Show this help
ESC Blurs the current field

Comment Form

r Focus the comment reply box
^ + ↩ Submit the comment

You can use Command ⌘ instead of Control ^ on Mac

Recent Discussions

19 Nov, 2018 04:57 AM
19 Nov, 2018 01:05 AM
18 Nov, 2018 10:47 PM
18 Nov, 2018 09:53 PM
18 Nov, 2018 09:54 AM